En hyllning...

...till en vän i vik
som kan läran om spansk lingvistik
vi båda sa ja
det verkar bli bra
för än har jag ingen panik
 
/Jesper

Har du varit...

...med om att livet känns som en dröm? Kanske inte hela livet, hela tiden. Men en del av det. Under en avgränsad period liksom. En del som är svår att föreställa sig innan det upplevs. Livsavgörande? Inte alltid. Karaktärsdanande? Förhoppningsvis lite. En flykt? Förhoppningsvis inte. Men vad händer när uppvaknandet kommer och Morfei armar släpper taget om en? Vi minns ju drömmar som bäst när vi vaknar mitt i dem. Kanske handlar det just om hur vi väcks. För visst är det så att vi hellre väcks av den ömmaste av pussar på näsan än en fis mot den samma. 
 
/Jesper

Hus...

Tak
husvägg
husband
husbil
husbonde
husdjur
husmus
husesyn
husera
husman hagberg 
 
/ Joel 
 
 

Alla hjärtans dag...

...jag lägger dessa tre ord i min mun. dom fyra grundsmakerna på tungan går igång på alla cylindrar. Jag känner orden långsamt glider ner i strupen och stör flimmerhåren en aning. Jag hostar till. Efter ett par glas vatten känner jag inte längre orden som nu har börjat sin resa ut. Men jag vet att dessa ord ej lämnat min kropp. Efter en stund landar orden i magsäcken och en liten sur uppstötning möter min mun. Magen säger åt mig att denna mening börjar gå in för landning och en stund senare har meningen klarat en hel kroppsresa från öppning till öppning. 
Jag sitter på porslinstronen och inser att likt helgonet valentinus kommer firandet av alla hjärtans dag överleva oss alla. 
 
/ Joel 
 

Jag var tillbaka...

...till dig, ljuva Igelfors Du är också en plats att börja sitt liv på. Än en gång möttes vi. Den plats där jag smakade min första snus, blott fyra jordsnurr ung. Så liten och oskuldsfull trodde jag det skulle bli en första och sista pris. Nu vet jag bättre. Eller kanske sämre. Jag vet vilken som var den första men inte vilken som blir den sista.
 
/Jesper 

Vänner och andra...

...det är dags för revolution. En revolution i den arabiska vårens anda. Att andas kärlek och värme blir vårt uppdrag. Gå ut på gator och torg och bryt kung Bores makt. Makten som hållit oss kedjade i yllestrumpor och långa halsdukar. Kvävt oss under dun- och vintertäcke. Höj blicken från de mysiga ljus som förblindat oss så länge. Var och reflektera det ljus som Våren bjuder oss på. Det blir vapnet mot kyla och mörker. Makten ska brytas, friheten segra. Frosta av och bränn era förbannade tumvantar. Islossningen är nära.
Vår, bästa tid är nu!
 
/Jesper