Vill bara...

...höja ett finger för Howlinhoglundblogg.se. Har från flera håll hört att det bloggas för lite här på bloggen. Jag kan hålla med till viss del.

MEN...

...Howlinhoglund.blogg.se har gått från, iallafall enligt mig "hellre kvantité än kvalité" till "hellre kvalité än kvantité".

Låt mig utveckla. Dom få inlägg som läggs ut här läggs det ner oerhört med energi och tid för att få det så bra som möjligt.

Som ett exempel kan man ta inlägget nedan som Jeppe skrev om. OS i Vancouver.
Han ville inte lägga ut detta inlägg innan han fick tag i ett namn som han ville ha med. Enligt säkra källor tog det honom flera timmar att komma på namnet (Gringo) för att det är detaljerna som gör inläggen.


Slutkläm: Det kommer bli fler inlägg och mer febrit, det kan jag ta gift på. Men som sagt, dom inlägg som läggs ut är det kvalité på.

Det är ett väldigt bra motto tycker vi på Howlinhoglund.blogg.se
"Hellre kvalité än kvantité".


PS: Ser också fram emot vinter-OS

// Joel

OS i Vancouver...

...startar, i skrivande stund, om 14 dagar 8 timmar och 3 minuter. Det betyder fullkomlig lycka för mig som är lika aktiv på dagarna som Gringo, den skäggiga mannen som tillägnade det lilla torget utanför Konsum i Brickebacken sin ständiga fritid under hela min högstadietid och som, nöjd med sin tillvaro, säkert sitter där än.

Jag har dock gjort en upptäckt idag! Os startar inte - som sig bör! - med invigning kl 03.00 natten till lördag 13 februari. 8 timmar tidigare går kvalet till backhoppning 90 m av stapeln. Jag tror att det handlar om en 90 meter lång hoppback och inte om vem som kan hoppa 90 meter. Det kan bero på just det, att till och med en relativt inbiten fåne som jag knappt vet vad backhoppning handlar om. Jag vet att
Jan Boklöv var en svensk pionjär inom idrotten och utvecklade den s.k. V-stilen, men är alltid tvungen att tänka efter om det inte är Barklöv han heter. Jag vet också att det är en av få idrotter där manliga utövare ibland kan vara på gränsen till självsvältare. Därför är det just backhopparna som får tävla innan invigningen och inte efter som alla andra.

Men jag ska med intresse följa även backhoppningen. Trots att den på sätt och vis ligger utanför tävlan.

/Jesper, gästbloggare

Hetast just nu...

...måste ändå vara att det gamla trotjänarprogrammet "Antikrundan" sänder ännu en säsong.
Detta charmanta och extremt folkliga program som lockat så många tittare är igång igen med den ständigt så finurliga stjärnan,
Knut Knutsson i spetsen. Det finns något visst med experternas hängivenhet i historieberättandet om de gamla föremålen som får tittarna att tänka efter:" Jag kanske skulle sparat mormors gamla liggsår. Undrar vad det varit värt idag."
Men det är också sökandet efter reaktioner(främst vid värderingen av antikviteten) hos föremålens ägare som lockar till skratt. En brosch köpt för ynka fem daler kan vara värd upp emot 50 lax. Det är nervkittlande!


/ Jesper, gästbloggare

Livet är...

...allt bra surt ibland.

Jag är oftast en väldigt positiv människa, enligt mig själv iallafall.
Men nu ett par dagar har ett par väldiga bakslag gjort sig tillkänna.

Först gick mina absoluta favoritskor sönder för ett par dagar sedan. Så tom har jag inte känt mig sedan Sverige inte klarade av att gå till VM-slutspel.

Sedan så kom nästa bakslag som ett brev på posten.
Jag och min lillebror tillika gästbloggare här på bloggen har haft en röm kan man säga.
Vi har velat starta en balkan-klubb i Örebro, eller iallafall testa en kväll för att se hur det skulle mottas.
Nu dom senaste månaderna har vi verkligen tagit tag i denna idé och planerat med musik och dylikt.

Idag fick jag ett eventförslag av min systers byxtyg (även Dj på vår balkan-kväll).

Eventet var detta:
http://www.facebook.com/event.php?eid=243358047460

Förstår ni vilket nederlag? Nu hoppas jag att ingen kommer och köper biljetter till balkan night och att alla håller tummarna för att vi kommer få tillbaka suget att avsluta vår dröm som vi ändå har haft ett par år.

Surt sa räven, som flickan sa.

// Joel

Ointressant, men...

...ack så intressant.

Jag kanske är hundra år efter, men har precis i denna stund fått reda på att skådespelaren Mats Bergman som kanske är mest känd ( för den breda publiken) för sin karaktär Bruno Anderhage i sällskapresan-filmerna är son till den demoniskt bra regisören Ingmar Bergman.

En bild på Mats får ni här:Visste ni det??

// Joel