Jag är ingen...

...stor fan av Twitter. Jag läser inte Twitter, följer ingen. Dock har ja en Twitter som jag startade för ett par år sedan. Har aldrig skrivit något, men har visst en massa "följare".

Men, jag råkade på detta sköna Tweet av Anton Abele, som är en väldigt ung rikstadsman för Moderaterna.Merparten av Europa ligger trots allt  utanför Sverige.

Man lär sig någoit nytt varje dag.

// Joel

Det är sällan jag...

...gör reklam för andra bloggar.

Men ibland hittar man så fantastiskt bra bloggar som man bara vill dela med sig av.

Denna gång är det Bonde-Susannes blogg. Susanne är känd som en av deltagarna i något års Bonde söker fru.

I hennes blogg får man följa hennes liv från att ha vara marknadsförare i Stockholm till att att välja bondelivet.
Hon bloggar på den välkända och crediga plattformen Spotlife.

Länk:
http://bondesusanne.se/

Den är verkligen värd en titt, börja följ den gott folk.

Nu frågar ni er säkert: -Skojar du nu, Joel?

Svaret är, klart jag gör!

På allvar vilken fantastisk skit det här är. På allvar är det där Sverige i ett nötskal.

Ska inte alla få ha en blogg och skriva av sig, som jag själv gör?

Det är självklart att Bonde-Susanne ska få ha en blogg, men det är bloggen i sig som jag tycker är så lökig att man skulle kunna koka ett gross liter löksoppa på.

Välj inte en banner där du står med häst och partykläder. Välj inte den crediga plattformen Spotlife. Skriv inte sådan skit-inlägg som detta: http://bondesusanne.se/det-galler-att-se-allt-positivt/#Kommentarer

Det är säkert pengar inblandat, att hon får en viss summa för att blogga. Det är det värsta av allt.

Du är bara avundsjuk tänker ni, och du skriver ju också en massa skit-inlägg.

Nej jag är inte avundsjuk, tvärtom jag tycker synd om henne. Och ja jag skriver säkert en massa inlägg som man kan torka sig med. Men jag skriver bara för min egen skull. Det är bara jag som behöver tycka att dem är bra ( Kanske Jeppe också, som ibland tycker att jag skriver skit).

Nej Bonde-Susanne, du är hjärtligt välkommen att börja blogga hos oss och slippa kapitalism-bloggen som du har nu. Och hoss oss får du skriva om precis vad du vill.

Välkommen.

// Joel

Är tvungen...

...att vidarebefodra denna artikel.

Jag önskar att jag hade hittat den själv, men den är tagen från en väns Facebook idag.Den är så rolig i många anseenden. För det första måste det vara så jobbigt att bli så tagen med byxorna nere bokstavligt talat.
För det andra denna klassiska fråga gällande tidelag, spelar det någon roll om djuret lider eller inte. Det är väl aldrig okej att ha sex med djur. Inte ens om djuret lägger upp det genom att ha fixat vitt vin och räkor en fredagkväll så är det väl bara att sätta fram handen och säga snällt men bestämt; Tack men nej tack.

För det tredje är hans bortförklaring i världsklass. Han var berusad och "lade" sig bara bredvid fåret. Och i sömnen/ruset då, så "råkade" bara den lille åka in i tackan när dem skedade. Eller?

// Joel

Varför är jag...

...så lättroad?

Var kommer den genen ifrån?

Står och lyssnar på Robert Broberg och låten Likbil.
När textraden "Min bil är inte lik din bil, det är en likbil" dyker upp börjar jag fnittra för mig själv.

Så kul är inte textraden egentligen.

I skrivande stund sjunger Robert: "How dou you feel, mjöölk?"  Samma reaktion på undertecknad som likbilslåten.

Varför? Varför?

// Joel

Bor det inte...

...en liten regissör i oss alla?

Jag har haft en tanke ganska länge som jag hörde togs upp i radioprogrammet Spanarna häromdagen.

Nu var det inte så att dem tog upp min tanke utan det spanades om något som jag också har tänkt på.

Tanken som jag har haft är att berättandet och berättelser är väldigt viktigt för våra sociala liv.

Jag är en person som stämmer in på klyschan: Har inte lika högt IQ som EQ. Jag hänger med andra ord med mycket människor och tycker om att träffas i grupp och socialisera.

Under dessa träffar/häng/möten har jag tänkt mycket på en sak. Att alla dessa möten går framåt pga berättandet.
Ofta slutar det med att man bara sitter och drar händelser ur sitt eller ur andras liv. Den ena storyn efter den andra, och helst ska den nästkommande "bräcka" den föregående historien.

Vi människor mår bra av att ha en bra berättelse eller "story" i bakfickan.
Och jag vill poängtera att jag inte tycker att det är något fel eller dåligt med detta. jag är i allra högsta grad en del av det själv. Jag tycker bara att det är intressant vad vi hade pratat om eller vad som hade dragit våra liv framåt, om inte berättandet hade funnits.

Berättandet har  funnits sen urminnes tider. Jordens skapelse och dem första moseböckerna är ju en sjysst berättelse som är väldigt tidig. Tyvärr hade Gud ingen att dra den för. Kanske lika bra eftersom ingen hade kunnat bräcka den. Men som sagt att berätta något från generation till generation är ju ett väldigt tidigt fenomen.

 ( Var tvungen att lägga in en bild här av nåt skit för att bryta av att det blir så mycket text, annars slutar folk läsa efter en stund)

Stammar och grupper berättade historier runt eldarna eller liknande för att få sin stams historia att leva vidare. Och innan det fanns böcker så var ju berättelserna som gjorde att någonting spreds.

i Vår tid så har det blivit lite status att vara en "bra" berättare eller en person som alltid kan "dra fram" en story.

Man går hem och får väldigt mycket uppmärksamhet under en kväll, på ett möte eller en fest om kan berätta story på story, gärna med humor eller ironiska inslag.

Vissa kanske är medvetna om att dem hör till den här grupp och andra omedvetna.

I och med det här inlägget vill jag stålsätta mig lite mot just den här statusen och att man måste dra häftigare och roligare och roligare storys under ett socialt sammanhang. För till slut börjar det skarvas på en story man har hört, eller ännu värre att man ljuger ihop en berättelse bara för att få status. Jag vill på något sätt att man ska dra ner till på storytellandet så att det på något sätt blir mer kvalité när det väl börjar berättas.

Å andra sidan nu när jag tänker efter, så är det kanske bra att det skarvas och ljugs ihop lite ibland för att då är det inte samma berättelser som berättas hela tiden. jag säger emot mig själv här märker jag och vet inte riktigt vart jag vill komma med det här.

Jo just det, varför jag har rubriken "Bor det inte en liten regissör i oss alla?" är för att jag tror att vi i våra liv tar olika vägar som vi egentligen kanske inte vill ta bara för att kunna berätta om det när vi blir äldre. man tar ett jobb bara för att kunna säga att man har jobbat där. Vi regisserar vår liv på grunder som får oss senare att framstå som häftiga istället för att göra det man verkligen vill.

Inte heller här vet jag riktigt var jag vill komma. Tror jag slutar här med en massa olösta trådar. Och för er som tyckte att att det här inlägget var riktigt tråkigt, ni får den här filmen på en massa tokiga katter. Det brukar visst många tycka är hysteriskt roligt.
Så mycket nöje.
// Joel

Jag googlade...

...runt lite och hittade en blogg som jag följde mycket förr och nu återupptäckt denna.

Det är ingen mindre än
http://vesslan.com/ . Det är enrutors med aktuella inslag.

Fruktansvärt kul, framförallt den med Ola Lindholm.


// Joel

För några år...

...sedan så upptäckte jag att hade en sjukdom som heter Hortons huvudvärk. Det är en typ av "migrän" som är koncentrerad bakom höger eller vänster öga. Endast en promille av Sveriges befolkning har denna åkomma.

Ni kan läsa mer om det här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hortons_huvudv%C3%A4rk

Det är inte bara party att ha Hortons, men två saker tycker jag är lite roligt. Dels sägs det att det går att bota med LSD. Jag framhäver inte droger överhuvudtaget, men det går inte att sticka under stolen med att det skulle bli en ganska rolig period under året när den medicinen intas.

Det andra är att det finns Hortonföreningen i Sverige. Alltså det finns ett förbund för oss med Horton, med årsmöten och hela paketet. Det är en systerorganisation till Svenska migränförbundet.

Från och med idag är också jag en stolt medlem i HiS. Så gå gärna in på vår hemsida och läs mer.

http://smifhorton.blogspot.com/  eller http://www.migran.org/news.php

// Joel

Har dom senaste...

...dagarna haft lite dåligt samvete för det senaste inlägg jag skrev. Det om Andreas Weise. Han har väl rätt att säga vad han vill, det borde jag strunta i. Men ibland vill man bara ta en sådan kille krama om honom rejält och viska ömt i hans öra: Det är vad det är...

// Joel

Jag skulle...

...vilja skriva och bryta ner den här artikeln ------> http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article12990091.ab

Men det är för många sjuka och helt makabra citat och uttalanden att jag inte orkar.

// Joel

För en...

...dryg vecka sedan utlyste vi en look-a-like-tävling. Läs här: http://howlinhoglund.blogg.se/2011/april/tavling.html . Dock har deltagandet varit något av en besvikelse. Vi har dock fått in ett förslag, som just nu ligger på första plats.

För att ge en liten morot kommer vi nu presentera priserna.

Femte-tredjepris: en femkrona

Andrapris: En Saving Blue-pin

Förstapris: Soundtracket till Space Jam (Dock utan fodral)

Ni ser vilka priserna ni tävlar om.

Så se till att börja googla bilder, vi kör en vecka till.


Lycka till!

// Joel

Förresten så...

...var det länge sen jag var bombis på något. Men jag håller med Sportklubbens Patrik Haginge om att han borde gjort mål. http://na.se/sporten/fotboll/inspark/1.1190935-haginge-jag-var-bombis-pa-mal

/Jesper

Säga vad...

...man vill om att fylla 25. Men det är ett förbannat tjat om att det är hälften av 50. Med tanke på att det har tagit mig 25 år att komma hit där jag är idag, trots 5-6 rätt så overksamma år i början av mitt liv, så känner jag mig inte speciellt orolig över att 50-årsdagen kommer att överraska mig. Jag kan inte minnas att nån började prata om min 25-årsdag ens när jag var 12 och ett halvt.
- Nu har du bara 12,5 år kvar tills du är 25.
Jag gick säkert i sjuan då och kunde 9:ans multiplikationstabell utantill så jag visste vad hälften av 25 var precis som jag vet vad hälften av 50 är nu.

Vill ändå passa på att tacka för alla hjärtliga gratulationer. De ohjärtliga var mindre roliga att få. Ser ändå fram emot mitt 26:e år. Jag tror att det kan bli bra helt enkelt.

/Jesper

Årets bro...

...byggare i Trollhättan blev ingen mindre än Louise Kaluza, församlingspedagog i Svenska kyrkan.

Här på bild nedan:Hon var uppe och nosade på förstaplatsen redan förra året, men föll snöpligt på målinjen och blev tvåa bakom förra årets vinnare Ulla Lemberg,  Förberedelselärare på Frälsegårdsskolan.

Men i år har denna talang tagit ett stort steg i uvecklingen och utan konkurrens plockat hem den ädlaste valör.

Från Howlinhoglund.blogg ett stort grattis Louise!

// Joel

Min bror tillika...

kollega här på bloggen fyller hela 25 år idag.

Satt och funderade på hur jag skulle gratta honom här.

Kom inte på något riktigt bra först, men till sist så blev det en bild med autograf av en av Jespers idoler Cher.

Grattis Jeppe!// Joel

En dag som...

...denna, kan man inte göra annat än att säga: Grattis på 23-årsdagen lillebror Jacob!

Du saluteras här på bloggen med både bild och tårta.

 

Och ni som inte har något bättre för er idag. Sväng förbi Brickeberg, Örebro så bjuds det på tårtbuffé. Runt halv4-snåret om jag inte minns fel.

// Joel