Hittade...

...en hemsida som fick mig att minnas tillbaka till mitt låg/mellanstadie. Där den mesta tiden gick åt till leka, hitta på sporter och hockeybilder. Och det är framförallt hockeybilderna som jag minns genom denna hemsida. Det fanns en tid där hockeybilds-butiken var kyrkan. Bara att komma in där och se dom stora hockeytröjorna, kände lukten av dessa papperskort med en hockeyspelare på som man bytte med andra. Att ha sparat ihop pengar till ett paket Leaf, Fleer Ultra, Parkhust, Upper deck osv. Man bytte, köpte, lurade till sig kort av kompisar. Man fejkade autografer för att kort skulle bli mer "värda". Man samlade dessa i plastfickor och dom finare i egna lite hårdare plasthöljen.

Den sidan som får mig att minnas tillbaka till denna hockeybilds-tokiga tid är denna:
http://www.originalretrobrand.com/

En hemsida där man kan köpa tishor och kepsar med alla dessa gamla Hockeylag på. Riktigt snygga retro-tröjor. Gå gärna in på sidan och se om ni också får en flashback till det ljuva nittio-talet.

// Joel

Jag börjar...

...förbereda mig på livet efter OS. Det blir tomt utan det. Har googlat på avvänjningsprogram men det verkar inte finnas något.  Det är tur att man kan kolla på repriser på SVT play.

Slänger in en screenbean på det.

/Jesper

Jag måste...

...erkänna en sak. Ett par månader innan min bror erbjöd mig att bli gästbloggare här på howlinhoglund, så hade jag startat upp en egen blogg. En blogg som jag inte hade gått ut med att den fanns och som inte hade någon besökare, men ändå en blogg. Jag la ner den för bara några veckor sen utan att ha skrivit ett inlägg i den sen jag började här på howlin. Men jag var tvungen att spara ett inlägg som ett arv från en tidigare era. Håll till godo go vänner.

/Jesper


Att vinna är så mycket större än att inte förlora.
När man tävlar, vad det än handlar om, bör man utgå från att man ska vinna. Inte att man inte ska förlora. Är det verkligen någon skillnad? Ja, tänk dig att du innan spelet börjat tänker:"Åh, idag ska jag inte förlora!" Där någonstans har du redan ställt in dig på att du kan förlora och känslan som inställer sig om du ändå, mot förmodan, skulle vinna är lättnad. Om du faktiskt skulle förlora så var du redan inställd på det och kan där med ta emot det med en lätt besvikelse. Tänk dig att du istället tänker:"Åh, idag ska jag vinna!" Känslan vid vinst blir då fullkomlig glädje och vid en, trots allt, möjlig förlust skulle du bli arg och besviken på dig själv för att du inte lyckades vinna. om vi nu ställer de här känslorna mot varandra.

Att vilja vinna:                                                  Att inte vilja förlora:
Vinst:            Glädje                                                        Lättnad
Förlust:          Ilska                                                          Lätt besvikelse

För egen del är det ett lätt val. I min värld är glädje och ilska betydligt attraktivare känslor än lättnad och likgiltighet. Idag har jag förlorat en match i FIFA 08, två rundor coronne, en omgång poker och en gång i fyrmanswhist. Ilskan har växt sig stor. Inte minst för att det var min mor som avgjorde whistomgången och min 8-åriga lillebror som vann FIFA 08-matchen. Men det betyder att det blir desto skönare och mer glädjefyllt att vinna nästa gång.

Får tacka...

...Jeppe gällande Staffan Ling uppdateringen. En tung sten lättades från mitt frågevisa bröst.

Dock såg jag att han länkat hela mars-bloggen vilket i ju för sig är trevligt. Som jag skrivit någon gång förut så är det alltid kul, om man har tid att gå tillbaka i bloggar och läsa gamla inlägg. Men för er som inte vill det kommer här en länk till just det inlägg som jag skrev om Staffan Ling.

http://howlinhoglund.blogg.se/2009/march/kom-pa.html

// Joel

Tillbaka från...

...Umeå(därav mitt blogguppehåll på en dag), pollenallergikernas helvete . Annars en väldigt trevlig stad.

Men det är inte Umeå jag ska skriva om. Följande händelse utspelade sig på Fokets Hus i Umeå.

Jag sitter ensam i en korridor och samlar mig för att utföra en av uppgifterna som ingår i jobbet jag skall göra på ovan nämnd plats, ovetandes om vad som komma skall.
Helt sonika dyker en man upp längst bort i korridoren. En något grånad man i 60-årsåldern som än dock utstrålar en sorts virilitet.
Döm av min förvåning när jag inser att det är Staffan Ling(!) som kommer gående rakt mot mig. Hjärtat börjar klappa och tankarna snurra. För vem minns inte hans bejublade insats i "Sällskapsresan 2-Snowroller" som karaktären Hedlund. Eller hans uppeldande av stadsrivaliteter i "Stadskampen". Eller varför inte som Staffan i "Staffan och Bengt".
Plötsligt slår det mig att Joel skrivit en
blogg(12/3-09) - nästan exakt ett år innan denna händelse - där han frågar sig vad Staffan Ling gör nu för tiden. Mitt uppdrag blir genast uppenbart för mig. Jag ska räta ut min brors ett år långa frågetecken.
Vi presenterar oss för varandra, trots att han vet att jag vet. Jag förklarar vad jag gör där och frågar sedan vad han själv gör nu för tiden. Det visar sig att han jobbar som konsult för Balticgruppen, ett fastighetsbolag som äger stora delar av Umeå. Han har även lite andra projekt som t.ex en kändiskocktävling i Stockholm senare i år. Jag fortsätter utfrågningen intresserat utan att vara påstridig, väl avvägt. Staffan förklarar att han inte har planer på att jobba inom televisionen i framtiden. Han har nämligen ett  annat "jobb" som är betydligt roligare förklarar han för mig. Det är jobbet som morfar/farfar. En rik och klok man alltså.
Om du någon gång läser det här Staffan, så ska du veta att jag tycker det var väldigt trevligt att prata med dig.

Där har du käre bror. Nu behöver du inte undra längre.

/Jesper


Ibland...

...är idrottslivet heaven och ibland hell. Igår var jag i heaven men nu på morgonen i hell. Sverige förlorade precis mot Satan och Co i hockeyturneringen.

Jag som trodde att slutet av veckan skulle gå så smidigt efter guldet igår. men efter den här förlusten känns det tungt igen.

Men har man en Satan i laget, då blir det fula tjuvknep. Svårt att vinna då.
Det ändå positiva med dagens match är Staffan Lindeborgs kommentar om att Sedin-bröderna hittar varann överallt:

"Sedinarna skulle tom hitta varann i en Sardinburk"

// Joel

Skid...

...stafetten. Jag saknar ord. Nej det gör jag inte men nästan.

Vid få tillfällen kan sport ge nästan en slags religös upplevelse. Men ikväll har jag varit med om det tillsammans med min vän Johan. Vi stod på knä framför tvn när Hellner korsar målgången i herrarnas skidstafett.

Detta lopp kommer finnas med i svensk idrottshistoria för evigt och jag är glad för alla er framför tv-apparterna som fick uppleva detta.

Guldet som togs ikväll är för mig det största guld som någon eller några svenskar kommer att ge oss detta OS.
Perfekt upplagt lopp, alla fyra killarna gör riktigt bra åk och ska ha fett med cred för sin softa approach.

Tre saker gör mig mest glad:

Framförallt att vi tog just guld.
Men också att Södergren fick ta en medalj. Vilken man, så stark efter att ha haft en tung säsong bakom sig, vilken lagspelare, gör allt för laget och sina medåkare, så trevlig, sån fairplay-åkare.
Och till sist, vi pissade på Norge och framförallt kaxige Petter Northug i den mest prestige fyllda gren i hela OS enligt mig.

Att även få se en tårfylld Johan Cedersjö bredvid sig är också stort.

Tack Daniel Rickardsson. Tack Johan Olsson. Tack Anders Södergren. Tack Marcus Hellner. Tack Sverige.

// Joel, stolt svensk.

Så här...

...i OS-tider så tycker jag ett youtubeklipp måste upp på bloggen. Det var länge sen.

Ett sportrelaterat klipp från ett Hockey-VM och blåbärslandet Japan spelar match.

Dom verkar inte ha gjort många mål i turneringen, föri detta klipp får en Japan öppet mål(sitt eget) och sprätter in pucken och blir superglad tills han kommer på vad han har gjort.

Njut av några sekunders idrottshistoria.// Joel

Vill inte...

...vara sämre.
Slänger också in ett litet tips.
Har en vän i Örebro, eller rättare sagt Norra bro utanför Örebro som har startat en liten barnklädsfirma.
Hon syr egna kläder till mindre barn och säljer på sin hemsida:
www.mekke.se
Gå gärna in och kika du om har mindre barn och beställ något av dessa snorsnygga plagg.

Vi på Howlinhoglund.blogg.se är ju reklam-fritt och får inte betalt för tips vi ger. Men som jag har skrivit i ett tidigare inlägg så är varken jag eller Jeppe den som är den. Så är det något företag som är sugna på lite sjysst reklamplats här i bloggen för en liten peng så tveka inte att höra av er. Och som jag även har skrivit tidigare så behöver inte Försäkringskassan, Skatteverket eller Carlings göra sig någon större ansträning.


Men glöm nu inte att gå in på Mekke-sidan.


// Joel

Vill bara...

...slänga in ett bloggtips. En spökskrivare som försöker sätta sig in fotbollens mysterier i allmänhet och ÖSK i synnerhet. Bloggaren verkar inte ha några förkunskaper vilket gör det till otroligt underhållande läsning. Något för dig som vill försöka förstå passionerade sportfånar eller om du bara vill läsa om fotboll sett ur ett perspektiv som inte andas Bank/Niva eller Mats.

/Jesper

Feel the rhythm!...

...Feel the rhyme! Get on up, its bobsled time! COOL RUNNINGS!

Errol Kerr, skicrossåkare. Jamaicas enda tävlande i de olympiska vinterspelen i Vancouver. Man kan tro att det kan vara en sån där charmig framgångssaga likt det jamaicanska bobsledlagets i filmen
Cool Runnings. Filmen bygger faktiskt på en verklig händelse. Jamaica hade ett lag med i OS, 1988 i Calgary. 
Men Errol Kerr, visar det sig efter grundlig research, är född och uppvuxen i Truckee, California, USA. Modern är amerikan och fadern jamaican. Han bestämde sig för att tävla för Jamaica när han inte längre platsade i det amerikanska skicrosslaget. Alltså, inte coolt!

Kära läsare, här kommer en twist som jag inte var beredd på själv när jag började skriva. Killens morbror heter Doug E. Doug som spelar Sanka Coffie i ovan nämnd film!
COOLT!
/Jesper

För er...

...som råkat klicka in på denna blogg och inte är intresserade av OS tänkte jag lägga ut en lista på våra svenska medaljer som har tagits än så länge. Så ni också hänger med i OS-snacket under kaffet och mandelkubben under morgon-fikat på jobbet.


GULD Charlotte Kalla    10 km fri stil


GULD Björn Ferry    12.5 km jaktstart


Silver Anna Haag   Dubbeljakt 15km


Brons Anja Pärson    Superkombination


Guld Marcus Hellner    Dubbeljakt 30km
Brons Johan Olsson


Bilderna är tagna från svt.se hemsida. Och ja jag har frågat Chris Härenstam om lov. Det var okej.

// Joel

Återupptäckte...

...dessa finurliga figurer för ett par veckor sedan. Det finns en sk screenbean för varje tillfälle. De kommer att dyka upp med jämna mellanrum här på bloggen, alltid en ny beroende på humör och berört ämne. Jag kommer t o m att kunna välja screenbean först och sedan anpassa bloggämne efter "bönan"./Jesper

Har lovat...

...en vän att lägga ut en slags kontaktannons här på bloggen.

Har en pixlad bild på honom, för han tycker inte att utseendet är lika viktigt som det som finns inombords.


Vi söker nu dig, kvinna mellan 22-26 som gillar korta långpromenader, solförmörkelser och samlar på samurajsvärd alternativt knivar av något slag. Du får gärna dela han intresse för soltorkade tomater och tarotkort. Pälsallergiker kan sluta läsa här.

Känner du dig träffad?

Skicka gärna en liten presentation om dig själv (Bild är ej nödvändigt) till mailen
skaffaentjejtilljoh@ncedersjo.nu

Endast seriösa svar tack.

Vill du ha en kontaktannons inlagd på Howlinhoglund.blogg.se så skriv lite om dig själv i en kommentar så kan vi försöka styra en sådan.

// Joel

Igår...

...kväll, kom min fru hem från en tre veckor turné. Redan vår första natt/morgon tillsammans har jag ställt klockan på 06.00 för att se Sverige-Finland i OS. Sitter här riktigt trött och tänker: Väljer jag OS framför mitt förhållande? Självklart inte, men att möjligt hittat en väldigt bra balans mellan OS och förhållande. Javisst.
Nu var det inte det här detta inlägg skulle handla om. Det kan vi ta en en annan gång.

Nej, när jag gick upp denna måndag arla morgon, fick jag en väldig flashback från min gymnasietid. Gick på Risbergska gymnasieskola i Örebro. Det sas att det var Sveriges riksgymnasium för hörselskadade/döva. Visst var det många av denna kvalité, men jag fick aldrig reda på om det riktigt stämde. Mycket stick-spår nu.

Jo, under min gymnasietid spelade svenska handbollslaget handbolls-Vm.Kan inte riktigt minnas vilket år eller om det var kvarts-final eller semi-final , men någon viktig match var det som skulle spelas tidigt en vanlig onsdag-morgon.

Jag och min vän Jonas (ej  fingerat namn) hade följt detta VM och bestämde oss att det är klart vi måste se matchen. Dagen innan styrde vi upp att det gick att kolla på matchen på tv:n i skolans matsal. Vi åkte hem och packade matsäck och ställde klockan. Matchen var väl typ den här tiden som jag nu i skrivandets stunds rör mig i. Mellan 06:00-06.30.

Jag hade ställt klockan och gick och la mig. Klockan ringer, jag går upp, klär på mig och vandrar iväg till min vän Jonas. Utan att själv inse att jag ställt klockan en timme för tidigt. Jag är framme vid Jonas hus. Ingen rörelse, helt mörkt. Jag knackar lite försiktigt på dörren. Ingen reaktion. Smyger mig runt på baksidan där jag visste att Jonas hade sitt fönster. Knackar på det och viskar lite högre: Joonas, Jooonas. Inget svar. Min tanke då var att han förssovit sig och struntade i matchen. Lite besviken börjar jag vandra mot busshållsplatsen själv. Där på väg mot hållplatsen inser jag att jag är en timme tidigt. Sätter mig vid busshållplatsen och väntar denna timme. Går tillbaka till Jonas osm nu är vaken. Vi åker till skolan, jag nämner inte att jag varit en timme sen, skämdes lite för det.

När vi väl kommer fram till skolan är den stängd. Dock kommer en städerska efter en smärre väntan. Vi hinner till matchen, och har det väldigt mysigt med vårt fika och match i vår skolmatsal. När vi sitter där och har det som trevligast nämner Jonas att någon citat "skit-skum" person har smugit runt deras hus och knackat på dörrar och fönster. Jonas hade vaknat och blivit riktigt rädd. Jag sitter och lyssnar och håller med, men vågar dock inte erkänna att det är jag som är denna "skit-skumma" man.
Samtalet rinner ut i sanden och koncentrationen riktas mot machen igen.

Än idag har jag inte erkänt att det var jag.
Hur gick matchen då? Det har jag ingen aning om.

Det började jag tänka nu när jag vaknade. Nu har Sverige gjort 1-0. Heja Sverige! Buuu Suomi!

// Joel

På tal...

...om look-a-likes.

Min käre vän Christian Alderblad har fått fram en bra sådan genom sin son.

Titta in på hans blogg:
http://sanningenomalderblad.blogg.se/

// Joel

En OS...

...look-a-like.


Öyvind Tholvsen(Pastor)       Carl-Johan Bergman (Svensk längdskidåkare)

Denna look-a-like är, hör och häpna inskickad av Sara Ackeby. Vi tackar för både look-a-liken och frekvent läsande av Howlinhoglund.blogg.se


// JoelI en ungkarlslya...

...på väster upplevdes ett skidlopp utan dess like i frosseriets tecken.

Frosseri i vänner att dela nervositeten och glädjen, pessimismen och hoppfullheten med.

Frosseri i mat. En Galejans kebabstubbe följd av 4 koppar kaffe, tigerkaka, toscakaka, en påse OLW sourcream & onion och en heiniken.

Frosseri i medaljer. Guld och brons i samma lopp a la den svenska modellen. LO, fri skolgång och kollektivavtal har inpräntat att viet går före jaget. Vi kan tacka sossarna för de här medaljerna. Nu vet jag vart min röst hamnar i årets val.

Frosseri i snö. Det får inte plats mer. Vi lever snart en och en halv meter över Sveriges yta.

/Jesper

Vad tusan...

...är det som händer?

Anna Haag tog OS-silver i dubbeljakten. Hon gjorde ett väldisponerat lopp, med en perfekt blandning av bra glid, ett ruskigt jävlar anamma och snabba glasögon.

Niklas Wikegård är galet underhållande att titta på. Han ser nyförälskad ut varje gång han pratar om hockey. En varm, pasionerad och livslång förälskelse.

Men dagens överraskning är ändå att jag blivit dubbad till ordinarie bloggare. Jag blev mäkta förvånad när jag läste det här på bloggen, hade inte fått en tillstymmelse till förvarning. Lite tagen av stundens allvar försöker jag nu knåpa ihop ett blogginlägg samtidigt som jag följer reprisen av Finland-Tyskland. Glad och en smula omtumlad. Tack, för förtroendet!

Undrar hur det gick för en av våra trognaste läsare Undis med psykoprofylaxen?

/Jesper, gäs...nej, just det bara /Jesper

Ofta...

...ger man människor som gjort något stort, bra eller varit en god människa en titel. Ta exemplet Sir Elton John.

Jag vill nu göra likadant fast tvärtom.
Härmed och officiellt försvinner Jespers titel "gästbloggare". Han är nu en fullblodig bloggare, för sitt fantastiska jobb och fina texter här på Howlinhoglund.blogg.se.
// Joel

Sverige-...

...Vitryssland.

Bara den grejen ger mig rysningar. Salos axel...

I skrivande stund har vi vunnit 100% av tekningarna.

/Jesper, gästbloggare

Måste skriva...

...en rad om Anjas brons. Väldigt rörande och vackert. Så stort att bara bestämma sig och övervinna både hoppet och skadan, och sedan gå och ta ett brons, eller kanske få ett brons av Vonn. Denna Vonn som i princip aldrig kört ut i ett lopp. Kändes nästan som ett tecken från högre makter.
Jag vet mamma, Gud lägger sig inte i sport och väder som du brukar säga.
Men efter den tävlingen, så vete katten alltså.
Dock så känns det som att pumpen har ur en lite efter alla missar i längdskidsporterna. Förutom Ferrys guld då.
Nu är det tio dagar kvar av OS, och vi har ju bra medaljchanser i lagsporterna, som Sverige alltid är starka i, plus lite strö medaljer här och där, så tar vi oss förbi Norrbaggarna i medalj-ligan. Det är värt allt smör i Småland.
Till slut så bjuder jag på ett roligt klipp där Johan Ejeborg bjussar på sköna imitationer.
http://svtplay.se/v/1895389/ejeborg_imiterar_bengan_och_edberg

De olympiska...

...sammanlänkade ringarna representerar de fem världsdelarna Europa(blå), Asien(svart), Amerika(röd), Afrika(gul) och Oceanien(grön). Ringarna användes första gången vid Olympiska sommarspelen i Antwerpen 1920. Det är en väldigt fin symbol som på ett enkelt sätt visar att alla länkar är lika viktiga i kedjan. Utan någon av dem är kedjan ine längre hel.

Man har nu lagt till två ringar till den officiella symbolen. Det är ringar som representerar engagemang och passion för något större. Två svarta ringar under människors passionerade blick. Vi är många och vi har förstått vad det handlar om.

/Jesper, gästbloggare

Denna...

...super-onsdag har förvandlats till mardröms-onsdag. Anja åker ur, Jönsson går inte ens till final och ännu en fjärdeplats för anna Olsson. Vet inte hur många fjärdeplatser vi har nu. Har tappat räkningen, men den ligan borde vi iallafall leda.

Det enda positiva än så länge är att Anja inte skadade sig så allvarligt (Lårkaka och öm i kroppen), curling-damerna vann sin match mot Schweiz och att Norge bara fick brons i sprint herrar. Ryssarna gör ett monsterlopp och det luktar doping ändå ut genom tv:n. Men så länge dom är före norrmännen så får dom gärna proppa i sig ryss-femmor.

Håller tummarna nu för att Anja kan köra superkombon imorgon.

// Joel

Tar också...

...en OS-look-a-like.


Daniel Sedin                                 Henrik Sedin// Joel

Åkej...

...2 guld har vi. Fler kan det bli inatt när längdskidornas sprintdistans avgörs. Det är väl bara att lägga sig i Ferrys och Kallas slip stream.

Enligt den svenska medaljräkningsmodellen ligger vi före Norge i medaljligan eftersom vi har fler guldmedaljer. Men tittar man på den officiella OS-medaljtabellen så ligger vi efter Norge eftersom de har fler medaljer. Jag hoppas att vi vinner båda till slut.

Bjuder på en look-a-like också.


Bryan Adams?                                    Erik Grönwall?


/Jesper, gästbloggare

Utlovade...

....bilder på vår lillebror efter SM-bronset i knatteklassen i Bordshockey.

Här kommer dom:


Foto: Willy Höglund

// Joel

Denna mössa...

...fick jag när jag tippade en stryktipset i lördags.Jag fick då feeling att detta var ett tecken, och vidskeplig som jag är hade jag på mig mössan konstant när Sverige gjorde entré i någon sport. Tyvärr med väldigt dåligt resultat. Inga medaljer så länge mössan var på.

Igår när Kalla tog sitt OS-guld så var jag inte ens hemma och inte heller var mössan på. Det tecknet gjorde att mössan fick ligga på hyllan en dag.

Men så gick det dåligt för Sverige ändå, Hellner kom fyra och andra sämre placeringar av svenskar, utan mössan.

Så ikväll gav jag den en chans till. Jag tänkte att om inte Ferry eller någon av dem andra skidskyttarna tar medalj så åker mössan i soporna.

Men tänk, med mössan på så tar Ferry guld!!! Vilken bragd, vilket åk, vilket skytte.

Nu är det inget snack längre. Mössan kommer sitta på 24/7 under OS. OM det inte går dåligt förstås.
Håller er uppdaterade. Går det dåligt med mössan, så får ni gärna ge förslag hur jag ska förgöra mössan.

Men än så länge är luvan på.

// Joel

Damkronorna...

...är så värda att följa. De gjorde en lagom bra match mot Slovakien i morse. Men det fanns andra underhållningsparametrar. Kombinationen av Mikael Renberg, Niklas Wikegård, Chris Härenstam och Marie Lehmann är oslagbar. Det bjöds på diverse oklara kommentarer och felsägningar. Här följer ett axplock:

Niklas Wikegård smått exalterad: "Nu kommer Sveriges crash-kedja in på isen. (börjar plötsligt sjunga)Who let the dogs out?(och fullföljer) Woff woff woff woff woff"

Mikael Renberg laddade hela matchen för att inte blanda ihop Sveriges 4-målsskytt, Pernilla WiNberg, med fd alpindrottningen Pernilla Wiberg.
Renberg:"4-målsskytten Pernilla WiNberg(håller på n:et extra länge och skrattar lite) och Holmlund var de bästa spelarna på plan."
Lehmann:"Holmlöv menar du förstås."

Marie Lehmann:"Det var alltså Charlotte Kalla som intervjuades live...för en stund sen."

Min vän Josef knackade på dörren kl 04.00. Han hade laddat med jordgubbsfil och äpple. Vilken kille!

/Jesper, gästbloggare

Bloggen...

...har legat nere någon dag nu pga att vi inte har lyckats komma in på den. Men nu går det igen.

Så nu kör vi.

// Joel

Har hört...

...talas om människor som inte bryr sig om att det är OS och som inte uppskattar OS-sändningar 24/7. Jag tror inte på ryktet. Men rent hypotetiskt så vore OS-tider helt fruktansvärda tider för dessa människor, speciellt tv-underhållningsmässigt. Det måste alltså bli väldigt ensamt för dessa "människor" eftersom alla andra sitter som klistrade framför tv-apparaterna. Som sagt, jag tror inte på att de finns.

Kalla, ikväll vill vi ha medalj!

/Jesper, gästbloggare

Det har nu...

...gått fyra dagar in på OS.

Nu är frågan hur man ska palla resten av dom två och halv vecka som är kvar.
Är redan helt slut av hålltider, resultat, spänning, sena nätter. Både fysiskt och psykist.

Vill trappa ner lite på tittandet, men det går inte att sluta. Det spelar ingen roll om det är kval i isdans, tredje reprisen av nordiska kombinationen.

Det som gör saken värre( men ändå väldigt bra) är att en av mina bästa vänner JC bor hemma hos mig en vecka medans min fru är ute och far. Och han är minst lika intresserad. Min räddning kommer nog när min fru kommer hem och får mig in i lite bättre tider igen.

Så jag får hålla ut till på söndag. Men då är det ju både curling och hockey.


// Joel

Vill även...

...jag gratulera till SM-bronset till lillebror Julius. Förhoppningsvis kan vi få till en bild hör framöver. Kan stolt säga att jag var faktiskt på plats. Stod bredvid och var en väldigt stolt storebror. Julius hann även med att lägga till en sjätteplats i rookie-klassen på sitt CV.

På tal om alla hjärtans dag. I vår familj har vi alltid fått en alla hjärtans dag-present av våra föräldrar. Presenten har alltid varit i form av en dubbel-chokladbit i form av Japp, Daim, Pigall, Skotte osv, en påse med sourcream-hjärtan. Ibland har det även slängts med en serietidning.
Så nu när vår käre mor har börjat blivit en mer aktiv läsare av bloggen, så hoppas jag att du läser detta och att det kanske kan ligga en present i form av dubbeljapp, chipspåse och en serietidning i min brevlåda om några dagar.
Helst Larson.
// Joel

Lillebror...

...8 år gammal slutade trea i de svenska mästerskapen i bordshockey, knatteklass. Ett stort grattis till honom! Jag har inte en chans längre. Undrar vart mina mästerskapsdrömmar tog vägen?

Jag skulle vilja uppmärksamma vår mor som lovat och visat att hon ska var mer aktiv nyttjare av bloggen.
Tack, mamma för allahjärtansdagjappen.

Ett ymnigt snöblandat regn omger skidskyttarna i Whistler. Det verkar bli lite av en skrällvinnare även idag. Svenskarna går sådär. Ferry går hyggligt, bra utgångsläge i jaktstarten.

Det finns en lägenhet i Bromma, Stockholm där jag gärna avnjutit OS i gott sällskap den här veckan.

/Jesper, gästbloggare


När jag var...

...liten, så sa man frasen: hissa en flagga och skriv en bok om man tyckte något någon sa var ointressant.

Nu har jag kommit på 2010-års motsvarighet som jag kommer att lansera här och nu efter lite försök sen innan.

Starta en Facebook-grupp.

Är det inte lysande? om någon klagar på vädret, eller att något parti har förlorat osv, så säger man bara: Starta en Facebook-grupp.

Försök och sprid det här nu och kom ihåg var ni läste det först.

// Joel

Tung start...

...för de kvinnliga skidskyttarna. De verkade helt oförstående när ingen av dem ens slutade topp 10. Vi får lita på att Wolfgang gör en ordentlig analys av läget, för formen verkar det inte vara något fel på.

Damkronorna imponerade dock med en relativt bekväm seger, 3-0 mot Schweiz. Målvakten Kim Martin var förstemålvakt redan för 8 år sedan i Salt Lake City, då 15 år gammal. Hon är född samma år som jag och var landslagsmålvakt när jag fortfarande led av växtvärk och sura tonårssvettningar. Undrar vart mina landslagsdrömmar tog vägen?

Johan Röjler, örebrosonen, lyckades inte ikväll. Men det är ju inte förrän i lagtempo han verkligen ska prestera.

Nattens tips: Det går en serie på svt(play) som heter "Vetenskapens värld: olympier i rörelse". Väl värd att ta sig en titt på om man vill sätta sig in i hur mycket och exakt olympierna tränar.

Just nu: short track. Inga svenskar med men en av de mest publikvärda idrotterna.

/Jesper, gästbloggare

Vilket...

...antklimax det blev med damernas skidskyttesprint.

Det räckte inte ens med fullt hus i skyttet för Helena Jonsson. ACO ska vi inte ens prata om.

Men fett med cred till Kuzmina som bommar en klockan tre och ändå går in under 20 minuter.

// Joel

Vill be...

...om ursäkt för mitt dåliga engagemang under Livebloggen för OS-invigningen.

Ursäkt 1: Min bror skrev så magiskt bra så jag kände mig överflödig.

Ursäkt 2: Satt och lade in musik på min Ipod, då plötsligt all musik försvann (Runt 9-10 gig) i den. Det gjorde mig sjukt irriterad och ville inte riskera att denna agression skulle sprida sig till bloggen under denna vackra cermoni.

Ursäkt 3: jag råkade blunda till runt halv fem-fem, och då var det kört. missade det jag sett fram emot mest efter Bangladesh ingångsmarch, eld-tändningen med Mr. NHL Wayne Gretzky.

Men, det är ju bara fyra år kvar till nästa vinter-OS invigning.

Nu kör vi Sverige!

// Joel

Haley Wickenheiser...

...svor den olympiska eden för alla deltagarna. Hon är typ den kvinnliga Gretzky.
Facklan kommer in på arenan av Rick Hansen, vidare till Le Doan, Steve Nash, Nancy Green oCh till slut till Den Store Wayne Gretzky som får vänta på fundamentet han ska tända på. Det verkar ha fastnat. Fundamentet ska se ut som en lägereld.
En fruktansvärt mäktig OS-eld.
Let the games begin!!!
Jag tackar för mig och hoppas att alla ni som följt bloggen inatt är nöjda och lika taggade som jag på att följa spelen de kommande två veckorna.
Ladies and gentlemen! Over and out!
/Jesper, gästbloggare

K.D. Lang...

...en kvinna som ser ut som en man gör en bra tolkning av Leonard Cohens Halleluja.
Presidenten har nu officiellt öppnat det 21:a olympiska vinterspelet. Respekt!
Flaggan med de olympiska ringarna hissas om 30 sekunder.
/Jesper, gästbloggare

Må era...

...själar uppfyllas av den olympiska anden.
Snart ska den olympiska elden tändas. Det ryktas om att Gretzky ska tända på.
/Jesper, gästbloggare

Varför ser....

(Eftersom att vår äldsta bror svek live-bloggandet fick jag äran att skriva ett inlägg.)
.... de dansande skridskoåkarna ut som klådan i rfsu's reklam?
/Emma. gästens gästbloggare

Helt plötsligt...

...kliver och en punkare klädd i lädertights och kilt upp på scen och steppar. Otippat. Den som kläckte den idén måste vara nöjd.
Nu låter det som om Rednex spelar.
/Jesper, gästbloggare

oklart...

...att djävulen kommer nedhissad i en kanot. Det ser ut som om de sätter mustasch på gubben i månen.
Sarah McLachlan var inte heller så upphetsande.
Jag vet att jag kan låta skeptisk till arrangemanget men jag är otroligt imponerad. Det är ingen liten produktion.
Vi satt och funderade på vad Sverige skulle ställa på scen om vi arrangerade OS. Roger Pontare och raggare från Lindesberg var ett par förslag. Gärna med lösgodisregn och ett par dalahästar.
/Jesper, gästbloggare

Pratade med...

...broder Joel. Vi var överens om att Bryan Adams och Nelly Furtados låt var tam. Men det är coolt med ljusshowen.
Nu börjas det med lite härlig modern dans. Tänker på den gamla dansgruppen Kon Anima.
/Jesper, gästbloggare

Visste du att...

...konståkning från början var en gren i olympiska sommarspelen.
/Jesper, gästbloggare

Det svenska...

...intåget med Foppa i spetsen. Med en sån härförare kan det väl inte gå annat än bra.
Verkar vara ett glatt Jag skulle vilja ge hela truppen ett gilla genom en FB-tumme-upp.
Du gamla du fria...
/Jesper, gästbloggare

Kanske lite...

...kuriosa då.
1988 var senaste gången Kanada anordnade OS. Närmare bestämt i Calgary. Då hette maskotarna Hidy & Howdy.
I OS i Lillehammer, 1994, hette maskotarna Kristin och Hakon.
/Jesper, gästbloggare

Publiken reste sig...

...när den georgiska truppen kom in på arenan för att hedra den avlidne rodelåkaren, Nodar Kumaritashvili.
Han dog tidigare under dagen i ett träningsåk.
/Jesper, gästbloggare

Effektfullt...

...att alla i publiken bär vita ponchos.
Grekland, Greece, börjar med bokstaven G, får ändå gå in först. Det är vväl okej eftersom de anses ha grundat OS.
Var lite skeptisk till indiandansen först. Men jag kan inte annat än applådera arrangemanget än så länge.
/Jesper, gästbloggare

Hon som sjunger...

...den kanadensiska nationalsången är lite lik Jane i tv-serien Coupling kommenterade syrran nyss.
/Jesper, gästbloggare

En rysning...

...längs ryggraden när de första bilderna från det 21:a olympiska vinterspelet visas. Mäktigt!
Sverige kommer in som 74:e av 82 deltagande länder.
/Jesper, gästbloggare

1 timme...

...och 45 minuter kvar.
Förstår varför backhoppningen är innan invigningen. Man kan tro att det räcker för vinnaren att hoppa längst. Men backhoppning är en bedömningssport också. Så det gäller även att göra ett snyggt hopp. Oklart.
/Jesper, gästbloggare

3...

...timmar kvar!

Foppa får bära Sveriges fana vid intåget. Han är så värd det.
/Jesper, gästbloggare

Håller...

...med min bror.

Så länge vi slår Norge i medaljligan är jag nöjd. Chansen är ju inte stor, men som en legendarisk gammal innebandytränare en gång sagt: De finns sans.

Jag tror på fem guldmedaljer till Svea Rike.

// Joel

En ursäkt...

...till dig, kära läsare som, precis som jag själv, känner dig bortgjord och ställer dig helt oförstående när du läser min brors inlägg om OS-liknelsen. För oss som är unga och ogifta vill jag nu skriva ett inlägg om hur jag ser på OS.

Att jämföra OS med kroppslig njutning där prestationen upphöjs och en underförstådd längtan efter att mätta sin framgångslystnad. Det tycker jag bara speglar dagens individualistiska samhälle.

Istället skulle jag vilja citera en strof ur Karin Boyes dikt "I rörelse".
Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst

Jag menar att vägen till OS är det viktigaste. Det är alltså inte bara en slags förberedelse på vad som komma skall. OS 2014 startar om 18 dagar, dagen efter avslutningen OS 2010.

Invigningen tycker jag också visar vad OS handlar om. Gemenskapen mellan kontinenter, länder och världshav(det är väl inte så många världshav som deltar i tävlingarna, men ni förstår vad jag menar). Just då och där spelar det ingen roll vem som vinner eller förlorar.  Just då och där kan ingen göra bort sig. Just då och där kan allaa som går i tåget känna en stolthet över att få vara en del av en tradition som står för förbrödring och att krossa fördomar.

Så länge vi kommer före Norge i medaljligan!

/Jesper, gästbloggare

Mitt...

...OS-invigningskit.Kaffe
Två Sofiero
En OS-bibel

// Joel

En liten...

...text om OS som stundar.

Inatt 03.00 om jag inte minns helt fel på tid så invigs vinter-OS i Vancouver.
Detta event är något som jag har sett fram emot ett tag nu.

Kände att jag ville skriva av mig om mina tankar om ett vinter-OS.
Ett OS är som dom flesta vet endast vart fjärde år. Så även dem som inte är sportintresserade oftast kan anse att ett OS ändå är något väldigt stort. Då kan ni förstå oss som är väldigt intresserade av sport.

Mina tankar inför ett OS ledde till en bild av ett samlag.
Ett samlag tänker ni?
Låt mig förklara: Om man tänker dessa fyra år mellan varje OS som förspelet. Man gör saker med sig själv, tränar, åker på lite mindre tävlingar för att få så bra reslutat och vara så förbered inför själv OS-tävlingen som möjligt. Under denna tid måste man göra så bra reslutat som möjligt för att få chansen att ens komma till(!) OS.
När man väl har tagit sig dit så är i min jämförelse OS-tävlingen själv samlaget. Man har förberett och värmt upp till den stora tävlingen. Här gäller det att hitta rätt linjer, vinklar, koncentration, testa ens fysiska gränser för att göra en så bra tävling som möjligt och självklart är ju målet en medalj eller ännu bättre ett OS-guld.

OS-guldet eller att ta medalj tänker jag som själva orgasmen i detta OS-samlag.
Det är ju medaljen man vill åt efter allt detta slit med blod, svett och tårar. Alla kommer inte få uppleva denna OS-orgasmen, men oj vilken glädje för dom som får den chansen. Alla andra får åka hem och börja ett nytt fyra-årsförspel.

Och denna idrotts-orgie ska jag och flera miljoner med mig få sitta och njuta av i sjutton hela dagar. Vilken glädje.

// Joel

Ikväll...

...har jag varit med om något riktigt läskigt.

Händelse:

Var på ett music-quiz på ett ställe som heter Vurma här i Sthlm.
Mitt lag bestod av endast Örebroare. Vårat lagnamn föll sig ganska naturligt på "Örebro Fuckers".
Direkt efter det nämnt och skrivits ner på vår griffeltavla så slår det mig helt sonika att vi skulle ju ha hetat "Bältros" och nämner det för mina lagkamrat och möts av ett kamratrligt garv men vi behåller namnet "Örebro fuckers".

Nu till det sjuka.

Alla lag ska nämna till domaren vad man har för lagnamn. När domaren kommer till oss så säger vi vårat lagnamn, när det är två lag efter oss hör vi namnet "Bältros". Dom kan omöjligt ha hört vad jag sa lite så där i förbifarten. Allt detta händer under en tidsrymd av max två minuter.

Min fråga riktar jag nu till någon matematiker där ute i cyberspace.

Hur stor, procentuellt är chansen att två personer på just det stället, just den kvällen, just den tiden börjar tänka på ordet "Bältros"?

Tacksam för svar


// Joel

Att träna...

...på psykoprofylax. Andas in genom näsan, stöt ut luften genom munnen. Om smärtan ökar så ökar man andningsfrekvensen. Används vid förlossning bl.a. Det funkar!

Sitter vid Gustavs köksbord. Han lagar mat. Jag och Hanna tränar psykoprofylax.

Härlig torsdag!

Imorgon börjar OS.

/Jesper, gästbloggare

Känner mig som...

...Hercule Poirot. När han löser mordet på det där tåget, för er som läst om Agatha Christies belgiske privatdetektiv.

Tåget skulle lämnat perrongen 09.57. Tidtavlan visad plötsligt 10.15. som ny avgångstid. Det ändrades sedan till 10.12. och sedan tillbaka till 10.15.
Redan där började jag ana oråd. Speciellt när tåget inte visade sig förrän 10.22.

Inte nog med det. Tåget saknade en vagn. Just den vagn där min plats borde ha funnits. Jag blevhelt sonika förpassad till bistron.

Så läget i detta nu är:
Vi har ett tåg som ingen visste när det skulle komma. Inte ens tåget självt.
Tåget saknar en vagn, kanske med passagerare i.
Jag fick åtminstone 100 kr att handla för i bistron som kompensation. Det räckte till en panini med jokkmokkskinka, en gott och blandat-påse, en burkcola, en 100g schweizernötchoklad och en kaffe som ändå var gratis.

Nu ska jag börja förhöra alla passagerare ombord.

Önska mig lycka till!

/Jesper, gästbloggare

Vardags...

...farcination.

Var precis och handlade på en större livsmedelsbutik.
När jag kommer fram till kassan så håller mannen framför mig på att plocka upp sina något speciella val av livsmedel.
Han handlade ett paket torskfiskpinnar, ett bröd som såg ut som något slags "dopp i grytan"-bröd och en dubbeljapp.

Min hjärna började nu gå på högvarv och började fantisera vad denna man skulle göra för måltid av dessa komponenter.

Menyn målades fram genom att se denna mans utseende och kännaav hans karisma:

Förrätt: Rostad brödskiva med en möjlig liten ostbit som har legat kvarglömd i mannens kylskåp, strax bakom rödbetsburken från julen -92.

Huvudrätt: Torskpinnar med resterna av vad som finns kvar av en gammal majonästub.

Efterrätt:  Dubbeljapp med en kopp Nescafe och ett par suketter.


Kontentan av detta inlägg är egentligen denna. Är jag onormal som börjar fantisera om vad folk ska laga eller dylikt i vardagen? Eller gör alla detta?


// Joel

Dagens...

...söndags-tips:
Kaffe och mandelkubb. Svårslaget söndagsfika.
// Joel

Här är det...

...störst chans att få parkeringsböter i Örebro.

  • Engelbrektsgatan
  • Nygatan
  • Drottninggatan
  • Kungsgatan
  • Köpmangatan
  • Järnvägsgatan
  • Ekersgatan
  • Södra Allén
  • Fredsgatan
  • Oskarsparken

/Jesper, gästbloggare

Nu så...

...är man gräsänkling i drygt tre veckor. Min vackra fru är på Turné under dessa veckor.

Min tanke är vad ska jag pyssla med under denna tid.

Min första idé var att köpa ett Playstation, men det kändes lite barnsligt.
Min andra idé var att jag skulle hänga med kompisar så mycket som möjligt, men det kan jag göra annars också.
Min tredje idé var att skriva ett blogginlägg.

// Joel

På tal om...

...Östergötland. Jag har varit i Linköping ett par dagar. En ganska fin stad med en ståtlig domkyrka och ett universitet som genererar ett rikt studentliv.

Speciellt två saker tar jag med mig från min korta vistelse där. Det första och kanske mest påtagliga är dialekten. Jag är själv född utanför Norrköping. Född i en ort som heter Igelfors. Där bodde jag i fyra underbara och givande år. Men jag lyckades inte få dialekten att flytta med mig, på gott och ont.
För det som slog mig i ett snömoddigt Linköping var att östgötskan är så lätt att göra sig rolig över men så svår att inte tycka om. Jag träffade en kemiindustristudent, född, uppvuxen  och nu studerande i Linköping. Dialekten var framträdande. När studenten började prata om vad kurserna gick ut på var det nästan svårt att ta denne på allvar. Samtidigt var det så härligt att lyssna på tack vare de tjocka konsonanterna och de långa diftongerna. Så jag vill bara sända ett stort tack till denne kemiindustristudent. Tack!

Den andra händelsen var ett möte med en besviken taxichaufför. Morgonen då jag skulle åka hem beställde jag en taxi till hotellet i namnet Höglund. En kvart senare stod jag utanför entrén och en taxi stannade till framför mig. Ur taxibilen stiger en övre medelålders man med mustasch. Han tittade på mig i hopp om att jag skulle svara rätt på frågan:"Är det du som är Höglund?". Jag svarade fel. Min ursäkt verkade inte betyda något för mannen. Han berättade att han hade hoppats på att det var sångaren, entertainern, estradören,
Kjell Höglund han skulle få äran att köra. Jag kunde inte ens stoltsera med att Kjell faktiskt var en kär gammal farbror som nästan var som en far för mig. Ännu en ursäkt hördes från min mun. Inte heller denna gång verkade det betyda något./Jesper, gästbloggare

Har länge...

...haft tankar på att jag ska lista top 5 roligaste klippen på Youtube.
De har dock tagit ett tag att gå igenom alla filmer på Youtube. Nu börjar jag dock se slutet.
Så inom en snar framtid kommer här en lista med dom fem roligaste klippen på Youtube.

Om du har något klipp som du tror jag har missat, länka den i kommentarerna nedanför så ska jag kolla igenom dem.


Kanske kan få med mig brorsan på det här också förresten. Fyra ögon är ju alltid bättre än två.// Joel