I huvudet på...

...Joel Höglund.

Stod och pratade Disneydags med en kollega på jobbet häromdagen. Hjältar i Kalle Ankas värld dök upp på agendan.
Vi kom fram till att Sigge Mcquack blev ju Gizmo Quack, Kalle Anka blev Stål-kalle. Men blev även Kalle Anka Darkwing duck, eller är han en fristående karaktär i ankfamiljen? Någon med information om Disney som har svar?

Igår hamnade jag framför en av alla dessa idol-kvalprogram, och mitt minne drogs tillbaka kanske 4-5 år, då en idol-deltagare vid smeknamn "Snäckan" charmade vårt avlånga land. Jag började fundera på vad han gör idag och om han är stolt över sin vistelse i idol-världens famn under en 10 veckors period för 4-5 år sedan? Någon med information om "Snäckan" som har svar? Vill minnas att det var vår vän Henning Ledstams favorit det idolåret.

Imorse när jag satt på tunnelbanan så ramlade det in en högstadieklass i vagnen och en tonårsodör blandat med billig parfym spred sig som en höstdimma i vagnen, och höga röster om kläder, skolka, killar/tjejer ja allt förutom skola spred sig lika fort. Jag började fundera på om jag vid den tidpunkt jag gick på högstadiet gick runt och spred tonårsdoft, pratade högt och var allmänt stissig? Någon med information om min tonårs-tid som har svar?

Någon?

// Joel

Man skulle kunna...

...tro att bilden jag änvände i förra inlägget är tagen på Joel. Men så är nog inte fallet. Om man söker på "långkalsonger" på wikipedia så finns den bilden med på sidan. Jag måste ändå fråga Joel om han ställt upp som långkalsongmodell nån gång.

/Jesper

Säsongspremiären för...

...långkalsongbärandet är nu avklarad. Det är drygt en vecka för tidigt för att kännas helt ok. 1 oktober brukar vara en brytpunkt för en av de få fördelarna med denna karga tid som sträcker sig till sista mars. Måste inhandla några fler par så att jag verkligen har ett par för varje tillfälle./Jesper

Ett uppvaknande...

...större än något annat. Ett jäklar anamma växer sig större efter att ha tittat på valvakan. Sverige har inte förändrats över en natt men nu har det blivit svart på vitt vart vi har varit på väg. Främlingsfientlighet får inte vara det ord som genomsyrar den finaste dagen i demokratin. Jag ber för att de folkvalda tar sitt stora ansvar på allvar och med hela sitt hjärta gör allt för att Sverige aldrig blir förknippat med dessa osunda åsikter.

/Jesper


Blir...

...ingen liveblogg. Det är för mycket fula och otliåtna ord som skulle florera friskt över detta val.

// Joel

Tänkte...

...att jag skulle live-blogga under valvakan, precis som vi gjorde under OS.

Live-bloggen kommer nog göra sig bäst med att man sitter med datorn i knäet och tittar på Svt:s valvaka.

Nu ska jag springa och rösta.

Välkomna.

// Joel

Sitter...

...och tittar på Champions League och hittade en look-a-like som det har varit väldigt svältfott med här på bloggen den senaste tiden. Så här kommer en fotbollsrelaterad en.


Kim Källström, Lyon?                                                            Ivaca Olic, Bayern Munchen?

// Joel

Mamma...

...bloggar ska jag varken säga bu eller bä om vad jag tycker om.

Men jag har en kollega som nyligen blivit mamma som har en ganska skön blogg.

Visit it.

http://www.lifebyjojo.blogspot.com/

// Joel

Jag öppnade...

...skåpet ovanför handfatet inne på toaletten häromdagen. Det låter som om jag aldrig rör de artiklar som finns där i. Det stämmer inte riktigt, men just den här skåpluckan hade jag inte öppnat på länge.
Jag hittade en oöppnad kartong innehållande en flaska eau de toilette av märket "Alaska".
Man skulle kunna tro att jag köpt den för länge sen och glömt bort den eller att någon av alla de som lånat min lägenhet råkat glömma den där. Men sanningen är den att jag fick flaskan av en av mina 7-åriga elever+föräldrar i skolavslutningspresent i våras. Tack för den här terminen, men du luktar illa!
Jag luktade på "toalettvattnet" för första gången igår. Den var, milt sagt, överengagerad. Kan hända att jag slår in den igen och ger bort den i julklapp till någon.

/Jesper

Jag förnam...

...en bild av min barndoms hjälte, Darkwing Duck. Orsaken till detta var att jag åt en näve av den tidlösa klassikern OLW, dill och gräslök. Jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen med denna förnimmelse. Därför har jag nu börjat leta efter Darkwing Duck-boxen. När den hittats bjuds det på OLW, dill och gräslök, ostkrokar och fanta med ett "nu blir vi farliga"-maraton i mitt hem./Jesper

Den 13...

...oktober smäller det!Ny skiva med vår egen husgud Håkan.

// Joel

Upptäckte precis...

...att det förra blogginlägget var Howlinhoglunds femhundrade. Det skulle kunna vara något stort. Med tanke på att det FÖRSTA INLÄGGET skrevs för snart fyra år sedan, det har ändå skett någon sorts utveckling. Kul!

/Jesper

Multiverktyg är...

...kanske lite 90-tal. Men jag kan imponeras av de människor som fortfarande går runt med ett fodral innehållande multiverktyget i sitt skärp.

Min televisionsapparat är en duglig sådan. Det fattas dock en fjärrkontroll. De få gånger jag verkligen tittar på tv får jag planera mina kanalbyten innan. Kanalerna lligger nämligen inte i ordning och det går inte att backa i kanalsökningen, jag måste därför börja om från kanal 1 om jag ska byta.

Tidigare ikväll var jag hemma hos mina föräldrar. Vi satt och tittade på en lagom rolig sitcom med allt vad det innebär. Plötsligt vände sig min pappa mot mig och sa till mig att blunda och sträcka fram mina händer. Pappa plockade då fram något ur ett av skåpen och lade det i mina händer.
- Du kan titta nu, sa han.
I händerna låg ett multiverktyg med tillhörande manual. Värmen spred sig i kroppen. Det var inte vilket multiverktyg som helst, utan en fjärrkontroll som fungerar till säkert flera tusen olika tv-apparater och annan hifi-utrustning. Det har redan visat sig bli ett lyft för mitt tv-tittande.
Tack, pappa!

/Jesper

Arg...

...lapp.

Min granne, eller någon i huset iallafall måste ha varit på Afrika-tripp den senaste månaden. På den trippen måste min granne eller någon i huset fått med sig något diffust stränginstrument.

För varje kväll eller natt ska jag säga, börjar ett plingande och klonkade som är så irriterande att man vill gå och knacka på denna granne eller någon i huset, ta instrumentet kasta det i marken, hoppa på det, spotta på det och detta utan ett ord.

Men som svensk så tänkte jag nöja mig med en arg lapp.

Mitt förslag är:

Afrikansk musik och dans,
verkar ha fått dig i trans.
Sluta upp med ditt blaj,
din pseudomasai!

// G

G:et tänkte jag kan stå för granne eller en bokstav som symboliserar ett namn. Jag heter ju Joel och jag vill inte att han ska komma på att det är jag som skrivit lappen. Smart va?

Har du något förslag vad som ska stå på denna lapp, skriv gärna en kommentar.

// Joel

Ska passa på...

...att gratulera en väldigt kär vän som fyller år idag.

Johan "Löken, doktorn, ceder, Luder" Cedersjö fyller idag hela 24 år.

kan tillägga att 3 september är dagen då:

1970 -  östtysken Wolfgang Nordwig förbättrade sitt världsrekord i stavhopp till 5.47 meter.

1919 - kvinnlig rösträtt införs i Italien.

1967 - dagen H inföll, då Sverige, klockan fem på morgonen gick över till
högertrafik
. Förberedelserna hade tagit fyra år, kostat 600 miljoner kronor och övervakades av 8 000 poliser.

Grattis Johan!


// Joel

Vår käre...

...fader kommenterade här på bloggen häromdagen.

Jag citerar:
"Hej
Vad är det här för intern kommunikation???
En blogg ska väl ändå vara lite mer än så här......"

Han syftade då på min och min broders, vad ska man kalla det? "hur är livet nu för tiden?"-samtal på bloggen som du kan läsa några inlägg längre ner.

Ena sidan kan jag förstå honom. Å andra sidan, hur ofta ser man det på andra bloggar?

Jag anser att på Howlinhoglund.blogg kan allt hända.
Har även insett att vi skriver inte för andra, utan för varandra.
Men vi har ju även läsare, av någon outgrundlig anledning och så klart vill utvecklas och låta läsarna vara delaktiga.
Kanske bli lite mer än så här.

Så vill du läsare att vi ska beröra något mer speciellt ämne, ge våra tankar utifrån någon situation. Kommentera en speciell person eller dylikt.
Skriv gärna detta i en kommentar så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose era behov.
Om det dock inte dyker upp någon kommentar antar vi att ni är nöjda med inläggen som skapas.

Vill även passa på att ge en eloge till er läsare som fortsätter att gå in på denna blogg dag efter dag av någon anledning som jag själv ej kan sätta fingret på. Hur få eller hur många ni än är, så tack.

// Joel ( Och säkert Jeppe också)

Etno/shamanism...

...is the new black.

Många vet säkert vid det här laget att jag jobbar inom klädbranshen.
Och allt som oftast får man reda på trender som komma skall. Häromdagen fick jag en lite förhandsvisning på vad som kommer vara det hetaste våren 2013.

Så som första blogg och socialt medie kan howlinhoglund.blogg nu berätta att det är etno/shamanism som är modet om två år.På bilden: Fjädrar från Panduro, 34,50:-
Halsband: Afrikan surprise, 99 :-
Tyg: Hemtex, 7,90:- (meterpris)
Ansiktsfärg: BR leksaker 29,90 :-

Så spring till Panduro och köp fjädrar i naturfärger, och stora pärlor att göra stora halsband av.
Ta sedan svängen förbi en tygaffär och köp lite sköna lakan som du kan vira runt dig.
Ansiktsfärg finns lite överallt, var bara noga med att använda använda jordiga och dova färger, förutom en accentfärg som sticker ut. te x röd.
Sist men inte minst så kliv in hos närmsta charketuri och fråga efter lite kycklingben och dylikt som du sedan bär i fickan (mest för känslans skull)


Voila, nu är du hetast och trendigast i stan.

Men som sagt det är ju först om två år.
Varsågoda för tipset.

// Joel