En vanligt...

...ovanligt morgon.
Denna vanligt ovanliga morgon började ovanligt tidigt. Min kära fru hade bokat tvätt-tid till mig efter dylika påtryckningar igår förmiddag av undertecknad. Dock var den enda lediga tiden 0700 eller nollsjuhundra som man säger i det militära. Var verkligen i behov av att tvätta eftersom min jobbkläd-källa har börjat sina efter diverse olyckor av blandade livsmedel såsom smör och rödbetor mm.
Denna tid 0700 hör till det ovanliga i mina annars vanliga morgnar. jag vaknar upp av min odrägliga signal på nallen och vet knappt var jag är. Tanken på tvätten dyker snabbt upp och jag sätter min punksmala kropp som bara skriker efter sängen igen på sängkanten.
Min räddning tänker jag, är att hitta någon riktigt bra musik på iPoden så kommer nog denna arla tvätt gå relativt problemfritt. Med lite nytt mod slänger jag på mig lite tygstycken för att skyla kroppen och sätter fart mot tvättstugan. Börjar snurra på det karakteristiska  hjulet och letar efter den "perfekta" musiken, testar The Avalanches. Öronen säger ja, men magkänslan säger nej. Går vidare och hittar The Dubliners. Det är ju friska toner och det kanske man kan piggna till av tänker jag. Trycker på första låten. Kära vänner, att lyssna på The Dubliners 0700 en torsdag är ungefär som att vomera multipla gånger efter att ha ätit en stor portion köttbullar med spagetti samtidigt som man tvingas titta på extramaterialet på melodifestivals-boxen.. En icke angenäm känsla med anda ord. Klickar snabbt bort det och tänker att snart måste jag hitta något bra annars kommer denna taniga punkkropp att vända och gå och lägga sig igen.
Då från ingenstans ser jag Deportees. Måtte detta vara "det" jag väntat på tänker jag. Sätter på det och det är som om jorden slutar snurra och honung rinner ut mina nästan förstörda öron sen The Dubliners och jag känner -yes, alltså. Det här är musiken, och även om jag slängde i tvätten för knappt en halvtimme sedan har jag inget minne av händelsen. Det gick som på räls och den horribla tiden 0700 kändes som den bästa tiden på dygnet.
Så vad vill jag förmedla med denna romantisering av en vanligt ovanlig morgon. 
Jo om du någon gång ska gå upp så tidigt som 0700 och tvätta arbetskläder, välj då Deportees -Under the pavement, the beach. Det kommer göra susen.
Dags för centrifugering och torkning. på återseende.
// Joel

Ursäkta mig...

...känner jag dig?
Nej, nej, nej!
Så psch på dig!
Jag knäcker dig!

Så kunde det låta en helt vanlig dag på förortsskolorna runt om i Örebro för drygt 10 år sedan.
Jag hörde den senaste ramsan för ett par dagar sen.

Tjo bro, skitunge.
Välkommen till Sverige!
Du tror du är jättefin,
men du liknar Mr Bean!

Barn är väl för härliga ändå!


/Jesper

Det här...

...är sjukt kul.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6922973.ab
// Joel

Det är kul...

...med det här med look-a-likes. Det verkar ha spridit sig och jag får säkert ett par sms och mail i veckan om tips om sjyssta look-a-likes. Fortsätt skicka, dom bästa lägger jag ut här på bloggen.

Som den här te x inskickad av Gustav "Q" Ledstam.

 
 Gordon Ramsey?     Mikael Almebäck?

// Joel