Dagens bästa...

blocket-tips.

Perfekt för dig som vill äga en nattklubb utan alkoholtillstånd.

http://www.blocket.se/orebro/Njuta_Restaurang_Pub__lounge__cafe_21769491.htm?ca=8&w=1


// Joel

Nåt slags...

...rekord?

Somnade nio igår kväll och vaknade tolv idag.

Det kan slås, behöver bara träna lite till. Ska köra ett träningspass inatt.

// Joel

SIM-kortsfel...

...kontakta simkortsleverantören.

Hur gör man det om telefonen inte fungerar och kundtjänstchatten är stängd lördag-söndag?

Jag spelade grusplansmatch idag. Långbollarna sitter fortfarande. På vägen hem funderade jag på om jag tjänade eller sparade tid om jag cyklade en genväg som faktiskt inte blev en senväg. Begreppen tjäna och spara blandas inte alltför sällan ihop. Eftersom det för tillfället är omöjligt att äga framtiden kan jag alltså inte spara tid som jag inte alls vet om jag kommer få förvalta. Det går väl inte att spara något som man aldrig haft. Därför tänker jag att det är "tjäna tid" som är det mest korrekta begreppet. att tjäna tid borde alltså betyda att jag förhoppningsvis får förvalta mer tid än som varit möjligt om jag tagit senvägen. Det borde vara tid som jag aldrig haft tillgång till men som jag genom idogt tanke- och kroppsarbete gjort mig för-tjäna-d av.

/Jesper

Att jobba...

...40 timmar i veckan är inte min melodi. Därav mitt mindre frekventa bloggande.


Ett av mina senaste äventyr är det Joel refererar till i texten nedan. Jag hade stämt träff med en vän, vi kan kalla denne X, som var på väg från Göteborg till Stockholm en semi-sen lördagskväll. Det skulle blli en snabb träff eftersom vännen i fråga endast kunde ses under tiden som tåget stod på perrongen i Örebro. Till saken hör att en annan vän, Y, skulle "hänga" hos och med mig samma kväll. Jag förvarnade Y om att jag skulle behöva åka iväg en stund under kvällen. Y lånade även ut sin bil till mig för att det skulle gå ännu  fortare. Jag tog mig alltså till Örebro centralstation i Y:s bil för att träffa X, intet ont anande om vad som komma skulle. 

Väl på stationen och efter diverse hälsningsceremonier och hedersbetygelser bestämde vi oss för att gå in på tåget och sätta oss en stund. Det var kallt ute och tåget hade kommit fram i god tid. Vi, X och jag, visste att vi hade ca 4 minuter kvaltetstid att förvalta. Vi satte oss, inte så mycket till rätta som på helspänn, på platserna närmast dörren för att kunna springa ut när dörrarna var på väg att stängas.

Tiden flög iväg. Vi hade mycket trevligt. Plötsligt hörde jag det där lilla pyset som betydde att dörrarna var på väg att stängas. Jag sa hej då till X, reste mig upp, tog tre snabba steg och ryckte i handtaget precis när det sa...klick. Tvenne tiondelar för sent, inte mer! Tåget började rulla.

Nästa anhalt: Arboga! Staden som Ers Majesät Konungen glömde.

Nästa sms, till Y:"Har fastnat på tåget. Hör av mig när jag vet mer."

Nästa svar:"Haha lycka till!"

Jag satte mig tungt på sätet igen. X visste inte om denne skulle skratta eller skratta ännu mer. Tjejen på andra sidan mittgången hade följt hela scenen och skrattade redan gott. Resan blev sedan en ganska trevlig historia eftersom jag hade ett briljant sällskap. Konduktören ignorerades. Jag skulle aldrig betala för att åka till Arboga. Men jag bävade inför hemresan.

Tåget stannade till slut. Jag och X tog farväl av varandra, mindre brådstörtat än senast. X önskade mig lycka till. Tack!

Y hade vid denna tidpunkt inte så mycket för sig eftersom denne satt ensam i min lägenhet. Kunde Y komma och hämta mig? Nej, för Y:s bil stod på Örebro centralstation och nycklarna var i Arboga. Jag letade upp en tåg- respektive busstidtabell och upptäckte till mitt förtret att sista tåget respektive bussen till Örebro redan avgått kl 21.30 en lördagskväll!

Mitt i min desperation(letande efter taxi) ringde min bror, som vi kan kalla PJ. Jag förklarar läget för PJ och mellan skrattsalvorna hör jag honom säga att han kan förbarma sig över mitt eländiga jag och hämta mig i Arboga. Tack!
Jag sa till PJ att ringa Y och kolla om Y inte hade något för sig nu så kunde Y ockkså följa med. Det enda jag hörde i telefonen var rofl, rofl, rofl. Två minuter senare kom ett sms från PJ d.ä:"Jag har alltid undrat vad man gör i Arboga en lördagskväll. Något tips?"

Mitt svar:"Har mött tre fulla 16-åriga flickor och en äldre man med hund på min rundvandring. Det verkar vara den enda befolkningen. Har inte tagit någon kontakt."

Jag satte mig sen på Arbogas motsvarighet till Grillcorner. Åt en svettig burgare som jag sköljde ner med en fisljummen Cola.

Örebro-Arboga tur/retur

/Jesper

Jag behöver...

...hjälp att hitta min bror. Är det någon som vet var han är? Han har inte skrivit på bloggen på flera dagar, och jag börjar bli ororlig att han har försvunnit. Är det någon som vet var han håller hus? Har han åkt på resa till Arboga? Snälla hjälp mig...


// Joel

Fick denna...

...look-a-like inskickad av Andreas Garphammar. Det tackar vi för.


Peter Siepen?                                      Olle Härdne?

Läste...

...detta i dagens NA: http://na.se/sporten/fotboll/inspark/1.768274-har-ar-osk-s-varvningsbomb

Ett otroligt pirr spred sig i kroppen. Frågor började strömma in i mitt huvud. Är det sant? Är det första April? Vad kan det göra för vårt svartvita lag?

Sen dök tanken upp: Vänta lite, har jag något med det här att göra?

För ett par dagar sedan la jag nämligen ut en look-a-like på just Paulinho. Och kanske satt Lennart Sjögren med sina värvarkompisar i ett konferensrum och brainstormade om nyförvärv till ÖSK. Nämde Lennart kanske satt och slösurfade samtidigt. Och kanske råkade han komma in på min blogg och fick syn på denna look-a-like. Han kanske hoppade ur sin stol vände datorn mot sin värvarkompisar och dom kanske ropar ut; BRAVO, EXCELLENTE, SPLENDIDO, HONOM SKA VI HA!!!

Kanske...

Kul är det iallafall. Och Howlinhoglund.blogg välkomnar Paulinho med öppna armar.

// Joel

Har...

...grubblat på en grej hela dagen.

Om alla jordens befolkning sparade sitt navelludd och skänkte det till en bomullsfabrik årligen. Undrar hur mycket bomull det skulle bli att återanvända? Och undrar om det skulle finnas en marknad för tröjor gjorda av navelludd?

// Joel

Vi testar...

...en Look-a-like som sammanbinder Allsvenskan och Melodifestivalen.


Salem Al Fakir?                        Paulinho (BK Häcken)


// Joel

jag vaknar...

...upp med ett studs och tindrande ögon. Känns som att vakna upp en julaftonsmorgon och käna lukten av senapsmarinerad skinka och presentpapper. Är det julafton? Nej det är allsvensk premiär för laget i mitt hjärta, Örebro SportKlubb.

Med sprittande ben kliver jag lätt upp ur sängen för lite frukost (läs Tacos). Till min stora glädje ligger NA:s del 2 redan uppvikt vid sportdelen. Vilken underbar morgon tänker jag, nu är det bara en kopp kaffe som saknas sen är jag hel.
Sätter mig ner och läser dessa sidor om ÖSK:s premiärmatch mot nykomlingarna Åtvidaberg. Läser nogrannt och sakta för att inte missa ett ord på dessa sidor. Jag vill veta allt.

Denna dag kommer bara en gång om året. Visst det gör andra dagar också säger ni, julafton, födelsedagar, midsommarafton.

Men nej, för att det som är det bästa med denna dagen är att ÖSK just är i Allsvenskan. Om dem skulle åka ur, så kommer ju inte den här dagen nästa år. Det är det som är det fina i kråksången. Denna dag är startskottet för en säsong av blod,svett, tårar, glädje, kämparglöd. Framförallt hos mig som supporter. Jag måste göra allt för mitt lag så att dom ska lyckas hålla sig kvar och även kanske få en bra placering. Det är det denna dag symboliserar.

Då kanske ni också tänker, ähh bara för att du är på en match och skriker lite på några vuxna män som springer och sparkar på en boll så vinner dom inte. Eller att det är slöseri med tid.

Precis så tänker jag med melodifestivalen. Men det ska vi inte gå in på nu.

Jag räknar inte att ni ska förstå min känsla för ÖSK. Men i supporter synpunkt, vad det än kan vara så kanske ni kan första ett citat av Bamse som jag väljer att citera:

"Många små svaga tillsammans kan besegra den starke."

Det är ett så bra citat så det skulle passa i vilken bibelbok som helst.

Nu är det fyra och en halvtimme kvar till avspark och jag ska fortsätta och referatrunka ÖSk:s allvsenska premiär på diverse worldwideweb-sidor.

FORZA ÖSK!! (som flickan sa)

// Joel

Satt...

...och Youtube-ade och snubblade på denna otroliga klassiker från Peter Settman och Fredde Granbergs legendariska program Stereo.

Minns ni?// Joel

Denna soliga...

...dag kräver ett soundtrack.

Och dagens soundtrack är Bob Hund med låten Hörlurar.Kvällens höjdpunkt då, jo självklart På Spåret finalen med kaffe och mandelkubb. Kanske bättre än en VM-final.

// Joel

Tack...

...ska du ha!

Om stockholm visar upp sig från sin bästa sida kan det bara bli fint.

Jobbar på en utelämnande blogg just nu efter påtryckningar från olika håll och kanter.


/Jesper

Nu är det...

...så att min käre bror tillika blogg-kollega är på väg till storstan och Åkeshov.

Vi ska se om vi kan få till en live-blogg om våran helg tillsammans här uppe.
Man kan kalla det affärsresa eftersom en del av bloggens utveckling kommer att diskuteras fyra ögon mellan.


Så jag välkomnar dig utböling från världens finaste stad, med en stor famn.

// Joel

Nu är det...

...så att min käre bror tillika blogg-kollega är på väg till storstan och Åkeshov.

Vi ska se om vi kan få till en live-blogg om våran helg tillsammans här uppe.
Man kan kalla det affärsresa eftersom en del av bloggens utveckling kommer att diskuteras fyra ögon mellan.


Så jag välkomnar dig utböling från världens finaste stad, med en stor famn.

// Joel

Kom på en...

...sak.
Bröderna Schulman startade ju en blogg tillsammans och nu är dom väldigt kända, iallafall inom Sveriges gränser.
Innebär det att jag och Jeppe kommer bli kända nu?
// Joel

Har förstått...

...att något spektakel huserar i Örebro ikväll. Jag har bestämt mig för att möta denna insikt med likgiltighet. Allt för att straffa de ansvariga! De kan få sitta i Stockholm och förstå att jag inte ens bryr mig om att de brukar okristligt mycket skattepengar på att proucera bajs. Jag lägger armarna i kors, vänder bort huvudet och säger "hmpf".

För övrigt så tror jag Gustav vinner vasaloppet imorgon!


/Jesper

Tänkte...

...att folk därute i vårt långa land kunde få sig ett gott skratt så här en fredag och man sitter på jobbet och bara väntar på helg.

Så här kommer en liten film av mig och min vän Gustav Ledstam som vi gjorde till ett kollo förra året.Ha en trevlig helg.

Åker till Örebro i helgen så vill ni hänga så ring.

// Joel

Fick ett...

...look-a-like-tips från E. Appelskog via vår FB(FaceBook)-grupp. Tack för den, riktigt bra!
Anders Södergren?                Richard Richardsson?

/Jesper

Vår faster...

...skickade en text till mig via FB(FaceBook). En text hon skrivit efter OS i Calgary 1988. Jag frågade henne om jag fick lägga upp den här på bloggen. Det fick jag.

Thank you, faster!

/Jesper

By the...

...way.
Var på bio i eftermiddags och döm om min förvåning så dyker Anders Pärson upp. Han är Far och tilika tränare för Anja Pärson. Han går in i salongen och strax följer vi efter då jag inser att han har gått själv. Min fantasi börjar flöda, antingen vill han bara ha en lugn stund för sig själv efter OS-cirkusen eller det som jag mest tror på är att han ska "träffa" någon i biomörkret och diskutera Anjas framtid utan att press och andra spioner får reda på något.

Vore kul om det var så iallafall.

// Joel

Nu...

...runt ett dygn efter OS är avslutat, känner jag att jag kan skriva om min upplevelse om detta OS. Såhär i efterhand känns det väldigt tomt men också sunt för kroppen. Inte kunde jag för allt smör i Småland tro att kroppen (och även knoppen) kunde ta så mycket stryk av att titta på tv. Vill avbilda detta OS som en bergochdal-bana, där topparna har fyllts av eufori, glädje, tårar och fullständig lycka och dalarna fyllts av aggresion, även här tårar, fula ord, trötthet.

Jag skulle vilja tacka några personer som jag har haft att göra med under dessa sportfyllda veckor.

Tack Johan Cedersjö för alla långa nätter, dagar, stunder, timmar, av analyser, tystnad, vrål.
Tack Jesper Höglund för frenetiskt bloggande på denna blogg som innan OS var lite insomnad.
Tack alla som varit inne och läst bloggen och även kommenterat.
Tack alla deltagare i OS, utan er skulle vi inte ha fått åkt på denna bergochdal-bana.

Är det någon som känner sig bortglömd, så skriv en kommentar nedan så lägger jag in er på listan senare med en ursäkt.

Lite kuriosa: Sverige tog fem guld. Jag skrev en blogg inför OS och tippade då att Sverige skulle ta just fem guld.
Läs den här:
http://howlinhoglund.blogg.se/2010/february/haller.html

Vi ska nu försöka hålla denna blogg frekvent uppdaterad och försöka hålla iallafall nästan samma flöde av inlägg som under OS. Om det är något ni saknar eller vill se mer av här på bloggen så skriv en kommentar om det.

Men om man tycker att det är tråkigt att OS är slut så är det ju fotbolls-VM i sommar.

// Joel

Go morron...

...världen. Jag vill bara skicka en hälsningar till er alla med hjälp av Jimmy Jansson, en fantastisk låtskrivare och artist vars stjärna lyser starkt på den svenska musikhimlen. Keep up the good work, Jimmy!/Jesper