Ur ett I-lands...

...problem föds en (enligt undertecknad) genialisk idé.


Vissa av mina vänner skulle nog säga att jag har ett sjukligt nästa ohälsosamt intresse för strumpor (och Staffan Ling). Det här med strumporna kan jag härmed dementera.

Men allvarligt, hur många av er män har inte fått ont på tårna av sömmen som ligger som en kniv över tårna.

Jag ser här på mitt skrivande att jag behöver vara mer tydlig och kommer härmed att använda mig av bilder för illustrera både problemet och lösning.

Så här: på kill-strumpor så finns det en söm som sitter ovanpå strumpan, precis över tårna. Se bild nedan.När man har satt ner foten i en förslagsvis sko, så börjar skon trycka på ned på denna som í sin tur pressas ned mot tårna och det börjar ömma. Oftast rejält.

jag har funderat på detta ganska mycket, och kommit fram till en enkel lösning.

Lösning: Sätt sömmen under foten, i mellanrummet vid tårna. Se bild nedan.Fattar ni? Idén är lika enkel som genial. Dels kan det inte bli någon skillnad på att sy dessa, det är ju samma typ av söm. Dels så hamnar ju sömmen i hålrummet under tårna och därmed inte märks.

I rest my case.

Så Topeco, Happy socks, Ullmax, Richmond, Wolford och allt vad ni heter, hoppas att ni läser detta.
Jag har inget vinst-intresse i denna idé. Jag vill bara kunna gå runt att njuta av ett par strumpor utan att en söm våldför sig på mina tår.


// Joel

Kommentarer
Postat av: Emma

Det jobbigaste är ju när resåren börjar släppa och strumpan glider av och lägger sig som en klump fram i skon.. Händer väl mest med stepstrumpor..

Postat av: Annika

Kan tipsa om att det finns sömlösa strumpor i affärer typ löplabbet :-)

2011-04-22 @ 07:10:09
Postat av: Jesper

Det låter som ett par trötta strumpor, Annika.

2011-04-23 @ 10:59:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback